→ Sfârşit trist de vară...


      Uite ce repede a venit şi în acelaşi timp cât de repede ne-a părăsit! Uite amintirile care acum ceva timp erau o parte din viaţa noastra! Priveşte în urmă şi obervă-i pe cei care ţi-au fost alături! Adu-ţi aminte de zilele pustii care-ţi dominau sufletul şi te determinau să doresti cu toate forţele să stai singur în nopţile pline de amărăciune de vara. Aminteşte-ţi când te certai cu propria ta conştiinţă, când te simţeai rătăcitor în propriul univers,  când propria ta minte îţi juca feste punându-te în tot felul de situaţii de care nu erai capabil. Reînvie-ţi amintirile când puteai sta la o mica şueta cu prietenii, moment în care uitai de tot ce înseamna grija şi responsabilitate.
      Gândeşte-te la prima ta aventură, prima ta femeie din această vara şi compar-o cu şirul de femei care ţi-au trecut deja prin patul care acum se află gol, străbatut de adierea rece a toamnei. Încearcă să poţi compara ceea ce deţii acum cu ceea ce ai avut în trecutul presărat de puţin regret şi observă acel mic inconvenient care te-a făcut sa iei decizii pripite. Încearcă să dai puţin timpul înapoi şi sa conştientizezi cât de trecătoare este viaţa şi cât de repede ne scufundăm în ceea ce înseamna durere. Aminteşte-ţi cu suspin, amărăciune, regret  clipa când i-ai lăsat scrisoarea de ,,Adio” aruncată într-un colţ, plecând  fără să priveşti în urmă acel suflet inocent de copil care acum suferă, suferă pentru că nu poate găsi fericirea, n-o poate simţi.
      Într-un final, lasă toamna să se aşterne liniştită, permite frunzelor să pună stăpânire  pe cărarea casei tale, ca apoi tu..poate, poate vei reuşi să-ti dai seama ceea ce ai pierdut o data cu trecerea scurtei veri.Şi dacă vei reuşi să  închizi acea mică portiţa pe unde toate visele îsi fac loc să-ţi domine mintea, ar fi cea mai mare realizare din vara care tocmai a trecut !!!
                                                
                                                                       Mirela  Drăgan
  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu